Chcąc rozpocząć odchudzanie, musiałam rozpocząć poszukiwania sposobu odpowiedniego dla siebie. Wtedy w ręce wpadła mi dieta rozdzielna.
Nie wymagała ona żadnych poświęceń. Można było jeść do woli, właściwie wszystkie składniki, a nie tylko te wybrane. Nie wykluczała ona żadnych pokarmów, no, może oprócz słodyczy, a co ciekawe dawała niesamowite efekty, które utrzymywały się potem jeszcze przez dłuższy czas.
Dieta rozdzielna i poczujesz się lepiej
Dieta rozdzielna polegała na tym, aby jeść posiłki albo węglowodanowe, albo białkowe, z tymże pomiędzy takimi posiłkami musiała istnieć przerwa co najmniej trzy godzinna. Dieta i odchudzanie nigdy nie były dla mnie tak proste. Dieta ta zakładała, że po posiłku w przewodzie pokarmowym tworzyło się odpowiednie środowisko do jak najbardziej optymalnego strawienia posiłku o odpowiednim składzie i mieszanie składników odżywczych przyczyniłoby się tylko do pogorszenia strawności, a więc odłożenia cennych składników odżywczych w postaci tłuszczu.
Skutkowałoby to też poczuciem głodu w o wiele krótszym czasie. Dlatego tak ważna dla założeń tej diety była wytrwałość w nadanych odgórnie poleceniach. I zaspokajanie potrzeb organizmu na witaminy.
Zminimalizujesz głód dzięki diecie rozdzielnej
Nigdy nie chodziłam głodna, zawsze byłam najedzona dzięki temu, że moje posiłki nie były małe, jedynie nie mieszały ze sobą węglowodanów i białka. To naprawdę dieta idealna. W ten sposób jadłam na przykład chleb na śniadanie, a jajko i mięso na obiad. Do posiłków zarówno węglowodanowych jak i białkowych można było dodawać nieograniczone ilości ( ze zdrowym rozsądkiem rzecz jasna) tłuszczów i warzyw.
Więcej porad dotyczących odchudzania i pomysłów na diety znajdziesz w serwisie https://www.idealnafigura.pl/.
W ten sposób dostarczaliśmy organizmowi wszystkie składniki odżywcze, duże ilości wartościowych w witaminy owoców i warzyw, oraz witaminy rozpuszczalne w tłuszczach. Takie odchudzanie jest naprawdę zdrowe.